
Салат з баклажанами і сиром фета
Салат з баклажанами і сиром фета
Інгредієнти:
- баклажани — 150 г
- фета — 100 г
- помідори черрі — 150 г
- рукола — 50 г
- листя будь-якого салату — 50 г
- 1/3 червоної цибулини
- оливкова олія для заправки і для смаження баклажанів
- 1 зубчик часнику
- бальзамічний оцет
- сушений чебрець і орегано — пару пучок
- дижонская гірчиця
- петрушка
- сіль перець
Спосіб приготування:
- Салат і рукколу помити, обсушити. Баклажани нарізати тонкими пластинками поперек (якщо вони маленькі, то кружечок ділимо навпіл, якщо великі — на 4 частини). Помідори миємо й ріжемо навпіл, фету невеликими кубиками, цибулю — тонкими півкільцями.
- Нарізаний баклажан обсмажуємо на оливковій олії (я попередньо вимочую баклажани близько 20 хвилин в прохолодній підсоленій воді).
- Готуємо заправку: кілька ложок оливкової олії перемішуємо з 1 ч.л. бальзамічного оцту, ½ ч.л. діжонськой гірчиці, розчавленим зубчиком часнику і травами.
- Салат рвемо на шматочки, перемішуємо з руколою, додаємо половину одержаних помідорів і сиру, всі баклажани, солимо, перчимо, поливаємо половиною заправки і акуратно перемішуємо.
- Зверху викладаємо черрі, фету, цибулю, що залишилися, поливаємо рештою заправки і посипаєм рубаною петрушкою.
Переглядів: 483