
Бараняча нога в духовці з овочами
Бараняча нога в духовці з овочами
Дата: 28.03.2018
Категорія: Баранина, Великодні рецепти
Інгредієнти:
- бараняча нога на кістці вагою 1.5 кг
- ріпчаста цибуля
- морква
- помідори черрі
- різнокольоровий болгарський перець
- кабачки або цукіні
Для маринаду:
- оливкова олія
- пропущений через прес часник
- розмарин
- чебрець
- орегано
- чорний перець
- сіль
- ялівцеві ягоди
Спосіб приготування:
- Баранячу ногу помити, очистити від плівок і зайвого жиру. Натерти м'ясо сіллю і нашпигувати ялівцевими ягодами.
- З'єднати сушені трави, мелений перець, часник і оливкове масло. Змастити цією сумішшю баранячу ногу і залишити маринуватися на добу в холодильнику або на 4 години при кімнатній температурі.
- Деко для випічки застелити фольгою. На дно викласти нарізані кільцями цибулю і моркву. Зверху помістити баранячу ногу. Обкласти м'ясо помідорами чері, нарізаними кабачками і болгарським перцем. Полити овочі залишками маринаду, посолити.
- Покласти баранячу ногу в розігріту до 230 ° С духовку на 30 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 С і запікати ще 40 хвилин. Включити гриль і готувати 15 хвилин. Готовність м'яса перевірити спеціальним термометром. Внутрішня температура баранини повинна складати 69 ºС — це прожарка «медіум». Якщо ви любите більш пропечене м'ясо, збільште час приготування.
- Подавайте баранячу ногу разом з запеченими овочами.
Переглядів: 133
Теги: м'ясо страви з овочів