Салат з тунцем і овочами

Салат з тунцем і овочами

Салат з тунцем і овочами

Інгредієнти:

  • тунець (консервований в олії або власному соку) 80-100 г,
  • помідори 2-3 шт (300 г),
  • огірок 1 шт (100 г),
  • болгарський перець 100 г
  • салат «романо», «айсберг» (або будь-який качанний салат) 2-3 листків,
  • часник 1 зубчик,
  • сік лимона 2 ст.л.,
  • оливкова олія 3 ст.л.,
  • цукор (за смаком) 0,5 ч.л.,
  • кедрові горіхи (очищені),
  • зелень базиліка,
  • сіль,
  • мелений чорний перець або суміш «5 перців».


Спосіб приготування:

  1. З консервованого тунця злити сік і розібрати рибу виделкою на волокна.
  2. Овочі, зелень базиліка і листя салату вимити, і добре обсушити.
  3. Огірок нарізати кубиками (шкірку можна зрізати).
  4. Помідори нарізати великими кубиками.
  5. У болгарського перцю видалити насінну коробку, нарізати перець невеликими кубиками.
  6. Часник очистити, роздавити зубчик плоскою стороною леза ножа і дрібно порубати (або пропустити через часникодавку).
  7. Кілька листочків базиліка відкласти для прикраси, решту зелень порубати.
  8. У мисці з'єднати огірки, болгарський перець, тунець, помідори і часник.
  9. Посолити, поперчити, за смаком, посипати цукром і перемішати.
  10. Листя салату нарвати руками на невеликі шматочки довільної форми.
  11. Додати салатні листя, рубаний базилік, скропити соком лимона, заправити оливковою олією і акуратно перемішати.
  12. При подачі посипати кедровими горішками і прикрасити листочками базиліку.


 
Переглядів: 349

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

:-) 
:good: 
:yes: 
;-) 
:mail: 
:heart: 
:rose: 
:yahoo: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:-( 
:unsure: