Салат з баклажанами і сиром фета

Салат з баклажанами і сиром фета

Салат з баклажанами і сиром фета

Інгредієнти:

  • баклажани — 150 г
  • фета — 100 г
  • помідори черрі — 150 г
  • рукола — 50 г
  • листя будь-якого салату — 50 г
  • 1/3 червоної цибулини
  • оливкова олія для заправки і для смаження баклажанів
  • 1 зубчик часнику
  • бальзамічний оцет
  • сушений чебрець і орегано — пару пучок
  • дижонская гірчиця
  • петрушка
  • сіль перець


Спосіб приготування:

  1. Салат і рукколу помити, обсушити. Баклажани нарізати тонкими пластинками поперек (якщо вони маленькі, то кружечок ділимо навпіл, якщо великі — на 4 частини). Помідори миємо й ріжемо навпіл, фету невеликими кубиками, цибулю — тонкими півкільцями.
  2. Нарізаний баклажан обсмажуємо на оливковій олії (я попередньо вимочую баклажани близько 20 хвилин в прохолодній підсоленій воді).
  3. Готуємо заправку: кілька ложок оливкової олії перемішуємо з 1 ч.л. бальзамічного оцту, ½ ч.л. діжонськой гірчиці, розчавленим зубчиком часнику і травами.
  4. Салат рвемо на шматочки, перемішуємо з руколою, додаємо половину одержаних помідорів і сиру, всі баклажани, солимо, перчимо, поливаємо половиною заправки і акуратно перемішуємо.
  5. Зверху викладаємо черрі, фету, цибулю, що залишилися, поливаємо рештою заправки і посипаєм рубаною петрушкою.


 
Переглядів: 18

Залишити коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

:-) 
:good: 
:yes: 
;-) 
:mail: 
:heart: 
:rose: 
:yahoo: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:-( 
:unsure: