Паска

Паска

Паска

Інгредієнти:

  • Ванильный кукор - 20 г
  • Мускатный горіх — 1 ч. ложка
  • Темний ізюм —  100 г
  • Мелений кардамон — 1 ч. ложка
  • Яєчний жовток —  6 шт
  • Вершкове масло — 350 г
  • Шафран — щіпка
  • Цукор — 2 стакани
  • Цукати — 100 г
  • Яєчний білок - 6 шт
  • Сухі дріжджі — 11 г
  • Молоко - 2 стакани
  • Пшенична мука — 1 кг
  • Морська сіль - ¾ ч. ложки
  • Лимонна цедра — 1 ст. ложка
  • Цукрова пудра - 600 г
  • Лимонний сік — 2 ст. ложки


Спосіб приготування:

  1. За добу до приготування паски підготувати шафранову воду: залити щіпку шафрану 10 мл окропу, розмішати і дати настоятися.
    Збивати масло і 1,5 склянки цукру, поки маса не стане білою і пушистою. Додати сіль, жовтки, кардамон, мускат, шафранову воду, лимонну цедру і ванільний цукор. (Ванільний цукор можна зробити самостійно, поклавши в цукор стручок ванілі і давши настоятися кілька днів.)
  2. У теплому (не гарячому) молоці розчинити дріжджі. Додати півсклянки цукру, половину борошна, перемішати руками або дерев'яною ложкою і поставити в тепле місце, щоб опара піднялася. Коли опара збільшиться в розмірах, вмішати в неї збите масло. Як слід зігнати масу дерев'яною ложкою.
  3. Збити міксером 3 білка в не дуже міцну піну і, додавши в тісто, замісити його. Тісто потрібно місити дуже довго, поступово додаючи борошно, що залишилося, але стежити, щоб воно не було занадто крутим. Готове тісто має бути гладким і дуже в'язким, без грудок.
  4. Перекласти тісто у велику чашу, накрити кришкою, поліетиленом або великим рушником і поставити в тепле, без протягів, місце. Тісто має піднятися протягом 3-4 годин.
  5. Після того як тісто підніметься, обім'ять його і дати ще раз піднятися. Вдруге тісто підніметься значно швидше.
  6. Цукати і родзинки обваляти в борошні (родзинки можна попередньо замочити в гарячій воді, щоб вони стали м'якшими). Коли тісто підніметься вдруге, вмісіть в нього цукати і родзинки. Як слід перемішати.
  7. Змастити поверхню форм вершковим або рослинним маслом, вистелити дно калькою. Внутрішню поверхню форм ретельно обсипати борошном.
  8. Розкласти тісто по формах. Тісто має заповнювати форми трохи менше ніж на половину.
  9. Поставити тісто на расстойку і дати йому добре піднятися. На це може знадобитися близько 2 годин.
    У розігріту до 160 градусів духовку обережно помістити паски. Не відкривати духовку перші 40 хвилин. Після того як паски піднялися, збільшити температуру до 180 С. Через 50 хвилин після початку випікання перевірити шпажкою, пропеклося чи тісто. Якщо тісто ще не пропеклося, а верх паски починає підгоряти, накрити його фольгою.
  10. Дістати паски з духовки і дати їм охолонути, після чого можна виймати їх з форм.
  11. Для глазурі: 3 білки збити до білого, поступово всипаючи цукрову пудру. Додати лимонний сік, продовжуючи збивати. Нанести глазур на остиглі паски.


 
Переглядів: 708

Залишити коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

:-) 
:good: 
:yes: 
;-) 
:mail: 
:heart: 
:rose: 
:yahoo: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:-( 
:unsure: