М'ясна солянка

М'ясна солянка

Один із кухарів, намучившись з приготуванням цієї солянки, спересердя сказав, що ніхто з господинь її готувати не стане. Але ж у давнину готували і дуже хвалили. Тому пропонуємо вам набратися терпіння і створити це кулінарне диво.

Інгредієнти:

  • 800 г яловичини,
  • 150 г телятини,
  • 150 г курятини,
  • 160 г шинки,
  • 2 сосиски,
  • 1 морквина,
  • 1 корінь петрушки,
  • 1 цибулина,
  • 1 ст. ложка борошна,
  • 2 ст. ложки вершкового масла,
  • 2 солоні огірки,
  • 10 солоних рижиків,
  • 10—12 оливок,
  • 1 ст. ложка каперсів,
  • 1 склянка густої сметани,
  • лавровий лист,
  • перець, сіль за смаком,
  • 2 л води.

Спосіб приготування:

  1. Зварити бульйон із м'яса з коріннями, лавровим листом і чорним перцем. М'ясо вийняти з каструлі й використати для іншої страви. У цьому ж бульйоні зварити курку, телятину, шинку, сосиски.
  2. Курку порубати на дрібні шматочки, шинку і сосиски нарізати дуже дрібно і знову покласти в бульйон. На вершковому маслі обсмажити з борошном дрібно нашатковану цибулину, розвести бульйоном і влити до каструлі з солянкою.
  3. Потім покласти в солянку припущені огірки, дрібно нарізані рижики, а також оливки і каперси. Довести до кипіння і, зменшивши вогонь, варити 10—15 хв. За 1 — 2 хв до закінчення варіння додати сметану.
  4. Курку можна класти в солянку, попередньо обсмаживши у маслі.

 
Переглядів: 762

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

:-) 
:good: 
:yes: 
;-) 
:mail: 
:heart: 
:rose: 
:yahoo: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:-( 
:unsure: