Малосольні огірки

Малосольні огірки

Малосольні огірки

Інгредієнти:

  • 8 кг огірків
  • 5-6 шматочків кореня хрону
  • 4 листя смородини
  • 7 дубового листя
  • маленький пучок тархуна
  • середній пучок кропу
  • 2 середні головки часнику
  • 2 ст. л. білого гірчичного насіння
  • 2 ст. л. консервованого зеленого перцю горошком
  • 1 ст. л. коричневого цукру
  • сіль


Спосіб приготування:

  1. Замочіть огірки в холодній воді на 4 год.
  2. Воду злийте, огірки обріжте з двох кінців.
  3. Покладіть огірки в ємність для соління (діжку, емальовану каструлю або тазик) і влийте воду, з якої будете робити розсіл — вода повинна повністю закрити огірки. Злийте цю воду у велику каструлю, додайте цукор і сіль з розрахунку 2 ст. л. на 1 л води, нагрійте, щоб розчинити сіль, і остудіть розсіл приблизно до 50 °С.
  4. На дно посуду для соління покладіть половину листя і всі приправи, зверху покладіть огірки і прикрийте їх частиною листя, що залишилося.
  5. Залийте теплим розсолом огірки, зверху накрийте полотняною серветкою, покладіть дерев'яний кружок і гніт (наприклад, ретельно відмитий камінь).
  6. Витримайте огірки при кімнатній температурі 1-3 дні, в залежності від того, як сильно ви хочете їх просолити.


 
Переглядів: 428
Теги:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

:-) 
:good: 
:yes: 
;-) 
:mail: 
:heart: 
:rose: 
:yahoo: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:-( 
:unsure: