Ікра з баклажанів

Ікра з баклажанів

Рецепт приготування страви, ікра з баклажанів, можна використовувати, як самостійну страву, так і на бутерброди. Вдалого приготування і стачного!

Інгредієнти:

  • 500 г баклажанів,
  • 3—4 шт. салатного перцю,
  • 2 голівки цибулі ріпчастої,
  • 2 помідори,
  • 2—3 ст. ложки олії,
  • 2—3 ст. ложки оцту 5%-ного,
  • сіль, перець гіркий мелений і зелень кропу за смаком.


Спосіб приготування:

  1. Баклажани темно-фіолетового кольору миють, дають стекти воді, змащують олією, кладуть на сковороду і ставлять на помірний вогонь. Коли баклажани спечуться з усіх боків, їх на 10 хв кладуть на похило встановлену дошку, щоб стекла рідина. Потім баклажани очищають від шкірочки, обрізають плодоніжки і подрібнюють ножем з нержавіючої сталі.
  2. Перець салатний солодкий миють, змащують олією, кладуть на сковороду, ставлять на помірний вогонь і печуть з усіх боків. Очистивши шкірочку, видаляють плодоніжку, насіння і подрібнюють. Цибулю ріпчасту очищають і дрібно нарізають. Зелень молодого кропу промивають, дають стекти воді й подрібнюють. Обмиті помідори розрізають навпіл і протирають на овочевій тертці.
  3. Здрібнені баклажани, перець, цибулю ріпчасту і зелень кропу викладають у салатницю, додають сіль, перець гіркий мелений, олію, оцет і перемішують. Перед тим як подати до столу, можна додати протерті помідори і перемішати.
  4. Блюдо прикрашають дольками помідорів і маслинами.


 
Переглядів: 184

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

:-) 
:good: 
:yes: 
;-) 
:mail: 
:heart: 
:rose: 
:yahoo: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:-( 
:unsure: