Гуляш із легень, селезінки і серця з овочами

Гуляш із легень, селезінки і серця з овочами

Гуляш із легень, селезінки і серця з овочами

Інгредієнти:

  • 500 г телячих або свинячих легень, селезінки і серця,
  • 60 г олії,
  • 30 г борошна,
  • лимон або оцет,
  • 50 г цибулі,
  • 500 г овочів,
  • лавровий лист,
  • перець,
  • сіль,
  • рубана зелень петрушки.


Спосіб приготування:

  1. Легені, селезінку, серце промити, трахею відрізати. Легені залити підсоленою киплячою водою, зварити до готовності. Серце і селезінку порізати товстими смужками, посолити, посипати борошном, присмажити на сильно розігрітій олії. Перекласти в каструлю, додати цибулю, нарізану кружальцями і підсмажену до золотавого кольору, влити 125 г води і тушкувати в закритому посуді на слабкому вогні до готовності. Коли продукти стануть напівм’якими, покласти до них вимиті, очищені овочі, нарізані смужками, тушкувати разом.
  2. Зварені легені відцідити, нарізати смужками, покласти до решти м’яса, заправити білою борошняною заправкою, приготованою з 30 г масла і 30 г борошна, додати солі, перцю, скип’ятити.
  3. Заправити за смаком лимонним соком або оцтом. Якщо соус буде занадто густий, розбавити його бульйоном, що залишився від варіння легень; Викласти гуляш на кругле, глибоке блюдо, посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки. Подавати страву з картоплею, картопляними галушками, кашею.


 
Переглядів: 1 039
Теги:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

:-) 
:good: 
:yes: 
;-) 
:mail: 
:heart: 
:rose: 
:yahoo: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:-( 
:unsure: