Фарширована лопатка молодого баранчика

Фарширована лопатка молодого баранчика

Фарширована лопатка молодого баранчика

Інгредієнти:

  • 700—800 г м’яса (лопаткова частина),
  • 1 пучок зеленої цибулі,
  • 0,5 склянки рису,
  • 0,5 пучка зелені петрушки,
  • кілька стебел м'яти,
  • 2,5 склянки бульйону (з кісток),
  • 90 г вершкового масла,
  • по 1—2 ст. ложки родзинок і товченого ядра волоського горіха,
  • сіль,
  • мелений чорний перець.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо зачистити від плівок і зайвого жиру, після чого відділити м’якоть від кістки так, щоб утворилася «кишенька». З частиною жиру спасерувати дрібно нарізану цибулю і додати рис. Залити пасерування 1 склянкою бульйону,й тушкувати, поки рис не вбере,всю рідину. Покласти родзинки, горіхи, чорний перець, сіль, дрібно нарізану петрушку і м’яту. Суміш добре розмішати, помістити в посолену «кишеньку» і зашити рбзріз. М’ясо посолити, покласти на лист, залити залишком сильно розігрітого масла і смажити у духовці.
  2. Хвилин через 10 на лист збоку: налити бульйон, що залишився (або теплу, воду). Далі смажити м’ясо, уже поливаючи соком, що утворився на листі, до яскраво-коричневого кольору. Потім вийняти і звільнити від шпагату. Розділене на порції м’ясо гарнірувати відповідною частиною начинки, молодою відварною картоплею, заправленою маслом і добре посипаною петрушкою і кропом.
  3. Окремо подати зелений салат.


 
Переглядів: 26
Теги:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

:-) 
:good: 
:yes: 
;-) 
:mail: 
:heart: 
:rose: 
:yahoo: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:-( 
:unsure: