Домашній майонез без яєць

Домашній майонез без яєць

Домашній майонез без яєць

Інгредієнти:

  • 300 мл рослинного масла без запаху
  • 150 мл молока (прохолодного, можна соєвого або рослинного)
  • 1 ст. ложка готової гірчиці (можна менше)
  • ¾ ч. ложки солі (або за смаком)
  • 2-3 ст. ложки лимонного соку (або оцту)
  • ½ ч. ложки цукру (за бажанням)
  • спеції (за бажанням)


Спосіб приготування:

  1. Змішати молоко і масло в мисці.
  2. Збити занурювальним блендером кілька секунд, щоб вийшла однорідна емульсія.
  3. Додати сіль, гірчицю, лимонний сік і ще раз збити блендером на високій швидкості. Ви побачите, як суміш гусне прямо на очах.
  4. Тепер залишилося додати цукор і спеції. А можна і не додавати — все одно буде дуже смачно.

З цієї кількості продуктів вийде 0,5 л смачного домашнього майонезу, який ви приготуєте за 5 хвилин, і його можна буде додавати в олів'є та інші салати, подавати з вегетаріанськими закусками або просто намазувати на хліб. І пісний варіант можна зробити, замінивши коров'яче молоко соєвим.

Поради:

  1. Якщо раптом у вас майонез не загусне, просто залиште його в спокої на кілька хвилин, а потім знову збийте блендером. Якщо не допоможе, додайте ще трохи лимонного соку (від кислоти він добре густіє, але не перестарайтеся, щоб майонез потім не був занадто кислим). Або поставте майонез в холодильник на кілька годин, а потім збийте (в холодильнику він теж густіє). Повинно все вийде! Але якщо раптом не вийде, тоді пробуйте з іншим маслом.
  2. Молоко повинно бути прохолодним (холодним), з теплим може не вийти.
  3. Збивати потрібно занурювальним блендером або потужним стаціонарним, але не міксером!


 
Переглядів: 1,052
Теги:

Залишити коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

:-) 
:good: 
:yes: 
;-) 
:mail: 
:heart: 
:rose: 
:yahoo: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:-( 
:unsure: